Kontempliatyviųjų susitikimas

Rugsėjo 26–27 d. Palendrių šv. Benedikto vienuolyne vyko kontempliatyviųjų bendruomenių susitikimas. Susirinko 14 atstovių iš 6 vienuolijų. Tai – jau antrasis susitikimas, pirmasis vyko praėjusiais metais Mažesniųjų brolių ordino (pranciškonų) vienuolyne prie Kryžių kalno.

Pirmąją susitikimo dieną šventėme šv. Mišias benediktinų bažnyčioje, jas aukojo vysk. Linas Vodopjanovas OFM. Po jų klausėmės t. Kazimiero OSB paskaitos apie bendruomeninio gyvenimo iššūkius. Po gardžių pietų svečių namuose buvome pakviestos į rekreaciją su broliais benediktinais ir vyskupu. Visi kartu pasveikinome br. Damijoną OSB, šventusį vardo dieną. Vėliau vyko susitikimas su vysk. Linu, kurio metu kalbėjomės apie svarbius mūsų bendruomenėms klausimus. Dieną užbaigėme nuotaikinga rekreacija su giesmėmis.

Penktadienio rytą, po lectio ir šv. Mišių, pasidalinome mūsų bendruomenių džiaugsmais ir rūpesčiais. Mūsų susitikimas baigėsi pietumis svečių namuose. Kartu praleistos dienos sustiprino mūsų bendrystę, praturtino bendravimą, atnaujino pasišventimo džiaugsmą. Dėkojame Dievui už visas Jo dovanas, o kiekvienam susitikimo dalyviui už brangų, kartu praleistą bendrystės laiką.

Kitos naujienos

Šv. Mišios mūsų vienuolyne
Informacija apie su Šv. Mišių laiku susijusius pasikeitimus skelbiama šiame įraše ir lentoje prie seserų koplyčios durų.
Skaityti →
Kviečiame į Vidinės maldos mokyklą
REGISTRACIJA BAIGĖSI. Susitikimų ciklo tikslas – padėti atgaivinti asmeniško susitikimo su Viešpačiu savo širdies buveinėje troškimą.
Skaityti →
Rudenėjant – seserų išvyka į Liškiavą
Pagaliau išsipildė seniai laukta svajonė – rugsėjo 11-13 d. svečiavomės Liškiavoje, aplankėme buvusį dominikonų vienuolyną.
Skaityti →